PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : X)) bi kaç sorum olucak burun ve dudak piercingiyle ilgili...

ir3M+0
07-03-2008, 12:59 AM
1)) Bunların iyileşme süreleri var bildiğim kadarıyla..İyileşme süresi burunun mu daha kısa yoksa dudağın mı ?? Ve de iyileşme süresini kısaca açıklarsanız çok sevinirim

2)) Piercingi çıkardıktan sonra delik kapanıyo mu öyle bişey duydum da doğru mu acaba ?? xD 3-4 saat mesela kapanır mı hemen ??

3)) Bir de diyelm çıkardıktan sonra 3-4 saatliğine bişe olmuo.. xD piercingi yaptırdıktan sonra hemen çıkartamam ztn xD kaç gün sonra çıkartabilirimmm ??

4)) Ve sonnnn soru nedn 18 xP ?? 16 olsa avrupadaki gibi x] ..

umutkoruyan
07-03-2008, 08:45 AM
merabalar
1) piercinglerin iyileşme süreleri hepsinin aynıdır yaklaşık 1hafta içinde iyileşir iyileşme süresinde piercingin bakımını aksatmadan yapmalısın bu piercinginin çok çabuk iyileşmesini saglar
2)ewet piercingini çıkardıktan bi kaç gün içinde kapanır kiminde hemen kiminde ise bi kaç gün sürer ama sonunda kapanır
3) piercingini cıkartıktan 3-4 saat sonra yerine takmakta biraz zorlana bilirsin
bunu için piercinginin ucunu hafiften krem sürersen çok rahat takabilirsin.
4) biz sadece dövmeyi 18 yaş altına yapmıyoruz piercingide 16 yaş altına yapmıyoruz aynı avrupadaki gibi :D :D

ir3M+0
07-03-2008, 09:50 PM
Diğer konuda böyle yazılmıştı da --"Piercing deldirme yaşı ülkemizde 18 dir. Aslında Avrupa yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir." -- o yüzden soryım demiştim x)) Cevaplar için saol gerçekten aydınlatıcı oldu [x ...
Teşekkürler...

merty01
06-05-2009, 08:04 PM
yhaa bn 16 yaşındayım ama ailemin bilmesini istemiorum yanee.. karşı ailem bunaa onlrdn gizlemek için şeffaf pearcing hariç ne yapabilirim.. topuzunu çıkarırsın diolarr gerçektn öle görünmüo mu.. bir de deildirdikten ne kdr sonra topuzunu çıkarabilirim.. yanıtlarınızz için şimdiden teşekkürler..!!

Gamze Saraç
06-09-2009, 07:45 AM
yhaa bn 16 yaşındayım ama ailemin bilmesini istemiorum yanee.. karşı ailem bunaa onlrdn gizlemek için şeffaf pearcing hariç ne yapabilirim.. topuzunu çıkarırsın diolarr gerçektn öle görünmüo mu.. bir de deildirdikten ne kdr sonra topuzunu çıkarabilirim.. yanıtlarınızz için şimdiden teşekkürler..!!

öncelikle delim yapılmasını istediğin bölgeyi belirtmediğin için tam doğru cevap veremeyebilirim ama dil piercing i, göğüs piercing i ve genital piercingler dışındaki yüzde görülebilecek burun,kaş,dudak gibi piercingleri saklaman pek kolay olmayacaktır.. piercing inin 1 hafta içinde iyileşeceğini varsayarak, bu 1 hafta içinde toplarını çıkartırsan içerdeki bar kayabilir, deliklerden birini kapatabilir, sürekli piercing i takıp çıkarman şişliğe yada ağrıya sebep olabilir. Tabi bazı bünyelerde bunların olmama ihtimalleri de mevcut ama biz tüm olasılıkları değerlendirmeliyiz. umarım yardımcı olmuşuzdur ;)

akasha
07-17-2009, 06:09 PM
acil bikaç sorum olcak bi 5 gün önce burnumu deldirdm adam tabancayla deldi :) neyse buraya kçük hızmalardan diilde bi taş taktı ortasında bi taş var daha dorusu imitasyon taktığı şey birinci sorum tam hızma yerine takmadı çünkü halka takıcaımı söledim birazcık daha yukarı ve öne taktı bu bi sakınca yaratırmı? ikincisi 4.günde adama gittim taşı çıkarabilceimi söledi bşka bişey taktım adamdan aldığım fakat başka bi gümüşçü böle büyük tarzda küpe tarzı bişeyi takmamam gerektiini söledi yoksa çok büyük problem yaratabilirmiş doğrumu? üçüncüsü bugünde adam deliğin kendini kapatmaya çalıştığını söledi şişmenin normal bi tepki olduğunu söledi ve deliğin kendi kendini kapatmaması için o taşı oraya tekrar takmamı söledi yara geçene kadarda halka takmamamı söledi doğrumu ve yaranın süresi ne kdar olabilir? dördüncüsü adam bi anda nası anladıysa enfeksiyon kaptıını söledi öle bi işaret görmedm ama çabuk geçermi? beşincisiyse bikaç gün içinde tatile gidebilirim denize girmem nası bi etki yaratır? aslında acıo die bşka bişi pek takamadm dün acıması geçene kadar ellemememi mi önerirsiniz? son olarak çok sordm ama :D dün dediim gibi halka deniim dedim (fakat sölediği için taşı tekrar taktım) fakat ucunu bi türlü birleştiremedim bunun bi yöntemi varmıdır en azından yara geçtikten snra daa kolay takiim die soruorum

Gamze Saraç
07-18-2009, 09:04 AM
acil bikaç sorum olcak bi 5 gün önce burnumu deldirdm adam tabancayla deldi :) neyse buraya kçük hızmalardan diilde bi taş taktı ortasında bi taş var daha dorusu imitasyon taktığı şey birinci sorum tam hızma yerine takmadı çünkü halka takıcaımı söledim birazcık daha yukarı ve öne taktı bu bi sakınca yaratırmı? Ikincisi 4.günde adama gittim taşı çıkarabilceimi söledi bşka bişey taktım adamdan aldığım fakat başka bi gümüşçü böle büyük tarzda küpe tarzı bişeyi takmamam gerektiini söledi yoksa çok büyük problem yaratabilirmiş doğrumu? üçüncüsü bugünde adam deliğin kendini kapatmaya çalıştığını söledi şişmenin normal bi tepki olduğunu söledi ve deliğin kendi kendini kapatmaması için o taşı oraya tekrar takmamı söledi yara geçene kadarda halka takmamamı söledi doğrumu ve yaranın süresi ne kdar olabilir? Dördüncüsü adam bi anda nası anladıysa enfeksiyon kaptıını söledi öle bi işaret görmedm ama çabuk geçermi? Beşincisiyse bikaç gün içinde tatile gidebilirim denize girmem nası bi etki yaratır? Aslında acıo die bşka bişi pek takamadm dün acıması geçene kadar ellemememi mi önerirsiniz? Son olarak çok sordm ama :d dün dediim gibi halka deniim dedim (fakat sölediği için taşı tekrar taktım) fakat ucunu bi türlü birleştiremedim bunun bi yöntemi varmıdır en azından yara geçtikten snra daa kolay takiim die soruorum

biz tabancayla delim yapmıyoruz..hızma değil piercing takıyoruz. Bu konuda size deldirdiğiniz yer daha iyi bir bilgi verecektir..

Ancak kendi deneyimime dayanarak şunu söylemeliyim ki o taktıkları büyük taşlı küpeyi en az 1 hafta hiç çıkarmamanız ve mutlaka protex sabunla temizlemeniz ve merhem sürmeniz, bu merhemi de kurumadan temizlemeniz gerekiyordu.. Iyileşme sürecinden önce değiştirilen küpeler ağrı ve şişlik yapabilir..yaranın iyileşmeden halka takılması dogru değil. Size ilk takılan küpeler kalındır ve delik onlarla iyileştikten sonra her küpeyi takabşilirsiniz ancak gümüşçülerden alınan diğer küpeler incedir ve deliğin küçük kalmasına sonraki her küpe değiştirmeizde sorun yaşamanıza sebep olabilmektedirler..

Deniz piercing den 1 hafta sonrasından itibaren sorun yaratmaz ancak havuzdaki klor tahriş edebileceğinden önermiyoruz..

akasha
07-18-2009, 02:26 PM
biz tabancayla delim yapmıyoruz..hızma değil piercing takıyoruz. Bu konuda size deldirdiğiniz yer daha iyi bir bilgi verecektir..

Ancak kendi deneyimime dayanarak şunu söylemeliyim ki o taktıkları büyük taşlı küpeyi en az 1 hafta hiç çıkarmamanız ve mutlaka protex sabunla temizlemeniz ve merhem sürmeniz, bu merhemi de kurumadan temizlemeniz gerekiyordu.. Iyileşme sürecinden önce değiştirilen küpeler ağrı ve şişlik yapabilir..yaranın iyileşmeden halka takılması dogru değil. Size ilk takılan küpeler kalındır ve delik onlarla iyileştikten sonra her küpeyi takabşilirsiniz ancak gümüşçülerden alınan diğer küpeler incedir ve deliğin küçük kalmasına sonraki her küpe değiştirmeizde sorun yaşamanıza sebep olabilmektedirler..

Deniz piercing den 1 hafta sonrasından itibaren sorun yaratmaz ancak havuzdaki klor tahriş edebileceğinden önermiyoruz..

çok teşekkür ederim aslında merhemi biliorumda keşke deldirdikten sonra direk size sorsaydım çünkü deldirdiğim insan sizin kadar detaylı bilgi vermedi ve 4. günde çıkarabilceğimi söyledi dediğim gibi ve aslında daha bu taşı çıkarmadan şişlik oluştu ama genede normal olduğu söylenio...benim planım aslında tatildeyken bu delikle idare edicem fakat dönüşte deliğin kapanmasını sağlayıp daha profesyonel bi yerde yaptırcam böylece kafamda daha az soru işareti kalır...bu yara,acıma dönemi en fazla ne kadar sürebilir bugün 6. gün ve önceki kadar acımasada yinede yara var o yüzden en uzun ne kadar süreceğini merak ediorum???

Gamze Saraç
07-20-2009, 04:09 PM
iyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterir önemli olan enfeksiyon kapmasını engellemenizdir.. Kimi kişiler yıllardır taktıkları halde zaman zaman hala acıdıgını söylerken kimilerninki de çok çabuk iyileşir

Gamze Saraç
07-21-2009, 08:16 PM
protex antibakteriyel sabunla yıkayın , ıslak bırakmayın. kesinlikle ellemeyin... gece çıkabilecek hızmalar takmayın.. fucidin merhem sürün, 1/2 saat bekletip kurumasına izin vermeden kulak çubukları yardımıyla temizleyin.. bir süre gece üzerine yatmayın

akasha
07-26-2009, 12:43 AM
çok teşekkür ederim...o deldirdiğim yerin kapanmasını sağladım çünkü çok endişem vardı güvenilir bi yerde yaptırmadığım için.daha ii bi yerde yaptırdım.bide bepanthene in işe yaramadığını aksine deliğin kapanmasını sağladını suydum ama çoğu yerde bepanthene in iyi geldiğini söyledi bilmiyorum ne kadar doğru şuanda adamın deldiği taş takılı 1 hafta bunu takıcam ama malesef gece yatarken düşebilioo yüzden şuanda bişey yapamıorum bide batticon un mikrop öldürdüğü için ii geldiğnii söyledi doğrumu

Gamze Saraç
07-27-2009, 12:05 PM
çok teşekkür ederim...o deldirdiğim yerin kapanmasını sağladım çünkü çok endişem vardı güvenilir bi yerde yaptırmadığım için.daha ii bi yerde yaptırdım.bide bepanthene in işe yaramadığını aksine deliğin kapanmasını sağladını suydum ama çoğu yerde bepanthene in iyi geldiğini söyledi bilmiyorum ne kadar doğru şuanda adamın deldiği taş takılı 1 hafta bunu takıcam ama malesef gece yatarken düşebilioo yüzden şuanda bişey yapamıorum bide batticon un mikrop öldürdüğü için ii geldiğnii söyledi doğrumu

biz bepanthene i sadece dövme sonrasında kullanıyoruz... piercinglerden sonra genelde antibakteriyel sabun protex ve FUCİDİN merhem öneriyoruz...

batticon , tentürdiyot benzeri antiseptik bir solisyondur.. Yara, dikiş vb. durumlarda mikrop kapmasını engellemeye yardımcıdır.ama bizim hiçbir müşterimizde gözlemini yapmadıgımız birşeyi önermemiz dogru olmaz, piercing sonrası tedavisi için etkileri nedir bilemiyoruz.

akasha
08-11-2009, 01:11 AM
benim deldireli bikaç hafta geçti fakat hala yara geçmedi ve sürekli halkanın üzerinden kabuk ayıklamaktan sıkıldım :D bu cilt yapısıylamı ilgili bişey hani hassasiyettir şudur budur veya başka bişeymi?

yossun
04-27-2010, 06:00 PM
ben prcnq yeni taktım ve dudaqmda kendm deldm hiç bişi olamadı bndan 2 hafta öncede brnmu kndm delmştm ve hiç yara olmadı ka dudaqmda yara olmadı ama okulda hocalarn ve ailemn bunu grmemesi lazm ne yapabLiRm?:

Dragon
04-30-2010, 03:44 PM
hic bilmiyorum sen piercing yapiyorsun bunuda bilmen gerekirdi... kusura bakma..