PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Piercing bakımı

Dragon
09-28-2007, 03:08 PM
Merhaba arkadaşlar
Yaptırmış olduğunuz piercing'in bakımını yapmadığınız sürece sorunlarla karşılaşmanız her zaman mümkündür.Bu sorunları yaşamak istemiyorsanız piercing yaptırdığınız stüdyonun size söylediklerine lütfen kulak verin ve uygulayın.Öncelikle piercing yaptırdığınız yerin profesyonel bir stüdyo olmasına özen gösterin.Bakım yapmadığınız takdirde tüm sorumluluk sizde olacaktır.Bakım yaptığınız halde sorunla karşılaşıyorsanız lütfen yaptırdığınız yere gidin ve piercing'inizi gösterin. Hepinize piercing'li günler..:D

nur
03-13-2008, 07:43 PM
yarın kaş piercingim 2 aylık olacak ve hâlâ sorun yok, tıkır tıkır çalışıyor, lakabı bile var artık =D
Dragon'un da dediği gibi gerekli bakımı yaptıktan sonra kesinlikle aksilik çıkmıyor.
e tabi Umut arkadaşımıza da teşekkür ederiz hem acısız işlem hem de ilgisi için ;)

Dragon
03-16-2008, 04:13 PM
Biz teşekkür ederiz bakımlarını yaptığın için.:D

hardrock-non
04-12-2008, 09:16 PM
9 Nisan çarşamba günü saat 2buçuk sularında yeni piercing ime kavuştum ayrıca Dragon abimize çoook teşekkürler kaşımdakini de temizledi ve okyanus suyu ile bakım yapmak da işe yaradı şuan ii durumdalar... piercinglerimi seviyorummm ! :D

umutkoruyan
05-27-2008, 10:46 PM
teşekkür ederim memnun olmana çok sevindim :D :D

morbiddark
06-27-2008, 04:47 AM
Ben dudağımı deldireli 6 - 7 ay oldu hala 2 - 3 saatliğine çıkartınca zor sokuyorum bi daha neden olabilir bu ??

umutkoruyan
06-27-2008, 08:18 AM
piercing delimleri kulak memesi gibi degildir.Her nereyi deldirmiş olursa olsun çıkartıldıgında kapanması çok kısa sürer özellikle dudak bölgesinin kapanması çok kısa bir zaman içinde olur tabi herkes için geçerli degildir kimilerinde daha geç zamanda kapanır ama sonuçta kapanır.

morbiddark
06-27-2008, 02:50 PM
Yani Hiç Çıkartamıcam
Bişey daha sorcaktım
Korktuğum bişey var denize veya havuza girerken mikrop kapma ihtimali var mı ?

umutkoruyan
06-27-2008, 05:44 PM
piercingini yeni yaptırdıysan ilk 1 ay havuza girme çünki havuz suyundaki klor piercingin bakteri üremesine iltahaplanmasına neden oluyoo
ama denize ise piercingini ilk yaptırdıgın günden itibaren girebilirsin çünki deniz suyu piercingi çok çabuk iyileşmesini saglıyor.

morbiddark
06-27-2008, 10:51 PM
7 ay oldu ama yinede korkuyorum ya ben :)
bu arada gelsem hem dilimi hemde üst dudağımı deldirsem bi indirim yaparmısınız ya :)))

umutkoruyan
06-28-2008, 08:43 AM
7 ay geçtiyse üzerinden korkmana gerek yok piercingin iyileşmiştir ama arada bi bakım yapmayı ihmal etme
ewt birden fazla piercing delimlerinde pazarlık payı oluyo :D

morbiddark
06-28-2008, 12:45 PM
şimdi ben okullar açılınca deldircem yalnız :)))
olur artık bişeyler :))

umutkoruyan
06-28-2008, 01:20 PM
olur olur merak etme :D gelmen yeterli

morbiddark
06-28-2008, 11:56 PM
kesin gelcemde bişey daha var ben dilden korkuyorum ya bişi olmaz dimi :))

umutkoruyan
06-29-2008, 12:55 PM
kormana hiç gerek yok :D :D

pesimist.edda
07-08-2008, 08:05 PM
ben yaklaşık 2 ay önce dilimi derdimdim bi sorun yok ama 1 ay önce burnumu deldirdim tabancayla deldiler şimdi burnum şişti yara oldu napabilirim???

umutkoruyan
07-08-2008, 10:16 PM
genellikle burun delme işlemleri tabanca ile degil piercing yapma yöntemiyle delinmelidir.
tabanca yöntemiyle delinmenin sakıncaları, kıkırdaga zarar verebilir takılan küpe burnu sıkıştırdıgı için burunun şişmesine neden olur apse ve benzeri yaraların çıkmasına neden olur ve en kötü ve komigide burnunuzda kulak küpesinin olmasıdır:D kulak memesi hariç hiçbir bölge tabanca ile delinmemelidir.en temiz ve saglıklı olanı piercing yöntemidir.
fucilin,thiocilline gibi benzeri krem veya pomatlar kullanırsa çabuk iyileşir

pesimist.edda
07-10-2008, 06:24 PM
tşk ederim=)

bohemm
07-11-2008, 08:34 PM
yaa ben dilimi deldirdim daha 3 gün önce dün biras şişme oldu onun dışında hiçbir şişlik yok ve sigara da iciyorum yemek te yiyebiliorm bende hiçbir sorun cıkmadı:D

umutkoruyan
07-12-2008, 10:23 AM
herkeste olacak diye birşey yok zaten sen yine düzenli bakımı yapmaya devam et şişme olmadı diye bakımını aksatma

black_swans
07-21-2008, 04:03 PM
4 yıl once kasıma piercing yaptırmıstm...hiç bakım yaptıgımı hatırlamıyorum...yaptıgım tek sey ikidebır cıkarıp takmadıgım...:rolleyes:

umutkoruyan
07-21-2008, 05:43 PM
şansın varmış ozaman piercing konusunda :D ama piercing yaptırmış herkese şiddetle bakım yapmalarını öneriyoruz

aynur
08-14-2008, 09:21 AM
merhaba ben 2 gün önce burnumu deldirdim ama tabancayla deldiler ve kulak küpesinden taktılar:) bana kimisi 1 hafta o takılı kalcak diyor kimiside 2 hafta ben ne zaman çıkarabilirim bunu ve bakım olarakta sadece bepanthen'e krem kullanıyorum bu konuda hiçbir bilgim yok beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden tşk ederim

umutkoruyan
08-16-2008, 05:40 PM
merabalar çok yanlış bişey yapmışsın ilk önce bunu belirtiyim kulak memesi dışında hiç bi bölge tabanca yöntemi ile delinmez burub delimleri piercing yöntemi şeklinde delinir iiyileşmesi için kremleri düzenli kullan yaklaşık 1 hafta sürer iyileşmesi burnun iyileştikten sonra normal hızma takabilirsin

seth
09-19-2008, 08:02 PM
mrb.lar
yaklasik 1 hafta once cenemi deldim .. (aslnda dudak olarak geciyo sanirm ama)
simdilik bi sorun yok , piercingimi gun icersinde hic cikartmiyorum
amerikan futbolu oynuyorum ve
okulda serbest olmasina ragmen football maclarinda ve antremanlarda yasak..
cikarttigim zaman takarken gucluk cekiyorum ve hergun antremanim
gucluk cekmemek icin yapabilcegm bisey war mi ?
ayrica bakim icin birkac sey onerebilir misiniz..

-not:amerikadaym burda bulablcegim krem vs.. falan onerirseniz sevnirim..

umutkoruyan
09-22-2008, 09:50 AM
merabalar acı çekmemen için çok basit bi yöntem var piercinginin ucuna biraz krem sür :cool:

AfradoqqY
10-13-2008, 09:39 PM
sizin sTüdyonuzda kaşımı deLdirmek we döwme yapTırmak isTiorm...fakaT bi TürLü fırsaT buLamadım :D iLk fırsaTTa qeLicem...:)

Dragon
10-16-2008, 12:26 AM
Tabiki bekleriz her zaman.Dövme ve piercing'lerimizi sanırım beğendin.:D

Metaphor
12-09-2008, 10:50 AM
gecen gun piercing yaptırdım ben hiç memnun olmadım falan dermişim :D ilk basta buyuk takıosun yaa ben kucuk takmak istiorum şimdi 1 hafta sora değistirebilrim dime onu iyilesmeye basladı bile kasıma yaptrdım bu arada,cewabınız şimdiden tesekkr ederim ve kurban bayramınızı kutlarım :D:D

umutkoruyan
12-10-2008, 11:29 AM
teşekkürler sagolun eger piercingini çok rahatlıkla oynata biliyosan iyileşmştir kısası ile degiştire bilirsin

Mary_Raven
01-21-2009, 10:17 PM
4 yıldır kullandığım kaş pierim ve 2 yıldır da kullandığım çene pierim var bakımlarını hiç aksatmadan yaptım ve yine en ufak bir sorunda bile(takılmadan dolayı hafif yırtılmalar söz konusu oluyor)hala yapıyorum..ben dilime yaptırmayı düşünüyorum fakat arkadaşım yaptırdığında 1 hafta kadar sıvıyla beslendi çorba v.s..konuşması falan değişti..baya tedirgin oldum bende..nedeni nedir yani herkeste aynı etkiyi göstermez tabi ama ben korktum bi kere:)

Dragon
01-23-2009, 08:04 PM
Merhaba dilde piercing takıldığında tabiki 1-2 gün kadar şişme oluyor ama 1 haftalık bişi değil.Konuşmanızın değişmesi diye bi sorunda çıkartmaz.Belki geriye takıldığından dolayı arkadaşınızın konuşmasında sorun olmuştur.Tabiki bu söylediklerim farazi.Görmeden yorum yapmak mümkün değil aslında.Dil piercingi yapıldığında üzerine buz koyarsanız şişme düzeyi çok daha az olacaktır.Umarım yardımcı olabildim....

Mary_Raven
01-23-2009, 09:07 PM
1-2 gün sorun değil zaten hangi bölgeye yapılırsa yapılsın bi şişme söz konusu oluyor..açıklamalarınız için teşekkür ederim en kısa zamanda dilimde bi piercing ile yaşamak istiyorum:D

Gamze Saraç
01-24-2009, 09:49 AM
ASLINA BAKARSAN BEN DİLİMİ 3 KERE DELDİRDİM VE 3ÜNDE DE AKŞAMINA GAYET EKMEK ARASI SANDWICH YEME KIVAMINDAYDIM..(TABİ BU BNM KENDİ AYILIĞIM SİZ YİNE DE SIVIYLA BESLENİN)

SIVIYLA BESLENMENİN SEBEBİ ACIDAN DOLAYI BASKA BİŞEY YİYEMEMEKTEN KAYNAKLANMIO.DAHA ÇOK PİERCING HENÜZ YARA HALDEYKEN FAZLA ZORLAMA YAPMANIN DOGRU OLMAMASINDAN DOLAYI VE SIVI BESİNLERDE, KATILARI YEDİĞİNDEKİ GİBİ DİLİNİ AĞZININ İÇİNDE FAZLA HAREKET ETTİRMENE GEREK KALMADIGI İÇİN ÖNERİLİO.

1 HAFTA RAHATÇA ÖPÜŞEMEMENİN DIŞINDA BENCE HİÇBİ ZORLUGU YOK :D VE DİL PİERCİNGİNİN KEYFİ DE HİÇBİRİNDE YOK BENCE..
DERHAL DELDİR DERİM BEN :p :p

Mary_Raven
01-26-2009, 07:44 PM
ahah teşekkür ederim en kısa zamanda hatta bu hafta içinde düşünüyorum,tecrübeni paylaştığın için saol..(ama sanırım ben deldirdikten sonra bi süre sandviç yiyemem:D)

cherrypie
03-15-2009, 12:54 PM
1 yıl kadar önce dilimi deldirmiştim çok da iyi baktım fakat delen kişi fazla kötüydü işinde ve çok ters bi yeri deldi her dakika kanıyodu akşam kan yüzünden boğulmak üzere uynanıyodum 1 hafta sonra düzeldi bi süre geçti. tam düzeldi derken dilimi şişlik indikten sonra bile kullanamadığımı fark ettim ve aşırı peltek konuşuyodum çünkü yamuk şekilde kası delmiş. bi ton ilaç kullandım iyileşmesi için ve iltihap kapmasın diye. neyse çıkarttım ama hala biraz pelteklik var. bu yüzden çoookkk dikkatli olun nerde deldiriceğinize iyi karar verin

Gamze Saraç
03-15-2009, 03:40 PM
kesinlikle haklısın !!!

esrakesh
05-23-2009, 08:21 AM
merhabalar...
bn 17 yaşındayım ve bundan 2 gün önce sağ alt dudağımı deldirdim.deldirme işleminde hiç bir acı duymadım.ancak piercing taktırdıktan sonraki gece dudağımda hafif bir şişme oldu ve 2günün sonucunda dudağım davul gibi oldu ve en büyük sorunum ben bu piercingi nasıl çıkartıcam?

Gamze Saraç
05-23-2009, 12:33 PM
merhabalar...
bn 17 yaşındayım ve bundan 2 gün önce sağ alt dudağımı deldirdim.deldirme işleminde hiç bir acı duymadım.ancak piercing taktırdıktan sonraki gece dudağımda hafif bir şişme oldu ve 2günün sonucunda dudağım davul gibi oldu ve en büyük sorunum ben bu piercingi nasıl çıkartıcam?

öncelile geçmiş olsun.
Piercing in iyileşme süreci sırasında ilk 2 gün şişlik olur ancak daha sonra giderek iyileşmeye başlar. Senin söylediğin kadar şiştiyse muhtemelen enfeksiyon kaptırmış olabilirsin. Öyleyse bunun için sana bazı antibiyotik ve merhemleri kullanman önerilebilir.
Sana tavsiyem önce deldirdiğin yer ile sonra da bir dr ile görüşmendir.
Senin başını çok ağrıtıcak boyutlarda bir sorun yaşayacağını sanmıyorum ama ihmal etmemek ve içini rahatlatmakta fayda var tabiki.

esrakesh
05-23-2009, 01:28 PM
teşekkür ederim :) istikamet en yakın doktorr...

esrakesh
05-27-2009, 07:18 PM
Benim gibi piercingli bölgesinde intihaplanma tarzı şikayeti olanlara kendiminde yaptığı bi önerim var her sabah piercingin dış ve iç yüzeyine kulak çubuğu ile tendirdiyot (nasıl yazıldığını bilmiyom ama idare edin) sürün hemen ertesi sabah uyandığınızda kabuklaşmaya başlıcak ve daha çabuk iyileşcek...:):):)

Static
11-15-2011, 02:49 PM
Merhabalar yaklaşık 3 saat önce tragus piercingi yaptırdım,çok acelem vardı o yüzden bakımıyla ilgili birşey konuşamadık.Çenemdeki piercingi yaptırdığımda bepanten vermişti.Ama bu sefer trasilin miydi neydi sarı kutusu olan bir krem verdi.bunu sür dedi.başka yapmam gereken birşey var mı ?

Dragon
12-27-2011, 05:18 PM
Merhabalar; sanırım yaptırdığınız kişi size teramisin deri kremi tavsiye etmiş doğrudur. Bölgeye ayrıca okyanus suyu da sıkabilirsiniz. Daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır. Geçmiş olsun...