PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Göbek piercingi ve tarihçesi

Dragon
05-11-2008, 12:39 AM
GÖBEK DELİĞİ PIERCINGİ TARİHÇESİ

Göbek deliğinin delinmesi modern bir icat olup ilkel kabilelerde bu uygulamaya rastlanmamıştır; fakat erkek ve kadın karınlarının farklılığı nedeniyle göbek deliğinin cinsel açıdan duyarlı olduğu uzun zamandır bilinmekteydi. Kadınların göbek delikleri, erkeklerin göbek deliklerine göre alt kısımda daha yuvarlak olmaları, daha uzun olmaları, göbek deliği ile genitalleri arasındaki uzaklığın daha fazla olması, daha girintili olmaları gibi farklılıklar gösterir; bu özellikler sanatçılar tarafından genellikle abartılı olarak kullanılmak suretiyle boyamalardaki kadınların daha feminen görünmeleri sağlanır.

1953 yılında bikininin ortaya çıkması ortalığı karıştırdı çünkü o güne kadar göbek deliği, kadının cinsel organına benzemesi nedeniyle cinsel açıdan uyarıcı olarak görülmekteydi. Bikini kadınların hayatında devrim yarattı, giysilerinin de aynı şekilde özgürlüğe kavuşmasıyla birlikte kadınların hayatları genel bir özgürlüğe kavuştu. Bu süreç Madonna’nın 1980’lerde göğüs ile bel arasındaki alanı açıkta bırakma çılgınlığını başlatmasıyla tamamlanmış oldu. Kadınların cinselliklerini toplum içerisinde sergilemeleri, kadınlara daha fazla güç ve kendine güven sağladı.

“Vücut piercinginin ne zaman ortaya çıktığının belirlenmesi çok kolaydır. Christy Turlingon, Londra Moda şovuna göbek deliğinden bir halka ile çıktı! Bir sonraki gün Naomi Campbell dünyaya Christy’nin yaptığı her şeyi kendisinin de yapabildiğini göstermek adına göbek deliğine ufak incili altın bir halka taktı. Sonrasında Isaac Mizrahi’nin şovuna ikisi birlikte göbek delikleri delinmiş ve halka takılmış olarak katıldılar: süpermodel totemi olarak vücut piercingi” Suzy Menkes The New York Times Kasım 1994.

“Ben en mükemmel göbek düğmesine sahibim – bir inny. Parmağımı göbek deliğime soktuğumda, vücudumun ortasındaki bir sinirin omuriliğime etki ettiğini hissediyorum” Madonaa Time Magazine 1985.

“Seviyorum ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum!” Naomi Campbell. “Her zaman için son derece femimen bir şey olduğunu düşünmüştüm – ve istediğiniz zaman çıkartabilirsiniz” Christy Turlington.

Naomi ve Christy göbek deliklerini deldirdikten sonra Madonna, Cher ve Janet Jackson’ın da göbek deliklerini deldirmelerine kimse şaşırmadı. Artık ünlü ya da süpermodel mertebesine ulaşmak isteyen herkes göbek deliğini deldirebilir.

Yasal Uyarı: Bu yazılar dragon tattoo piercing(ilyas Yılmaz) a aittir. Noterden onaylıdır, kopyalanması veya değiştirilmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.