PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Göğüs piercingi ve tarihçesi

Dragon
05-11-2008, 12:36 AM
GÖĞÜS PIERCINGİ TARİHÇESİ

Romalı Senturionlar vücuda tam oturacak şekilde yapılmış deri göğüs plakalarından zırhlar giyerlerdi ve bazen göğüs plakalarında pelerin asmak amacıyla halkalar bulundurdu. Bu görüntü insanların gerçekte göğüslerin delinmiş olduğuna inanmalarına yol açtı fakat göğüslerini deldirmiş herhangi bir kişi bu uygulamanın pek de rahat olmayacağını söyleyebilir.

“14ncü yüzyılın ortasında... Kadınlar birden düşük yakalı ve neredeyse göğüslerinin yarısını açıkta bırakan şeyler giymeye başladılar, aynı yüzyılda üst tabakada Bavaria’dan Kraliçe İsabella “Büyük Yakalı Giysiler” kavramını tanıttı ki bu giysiler göbek deliğine kadar açıktı. Bu uygulama sonunda rahat bir şekilde sergilenen göğüs uçlarına ruj uygulamasını getirdi ve göğüs uçlarına pırlanta işlemeli halkalar veya küçük başlıklar takılmaya başlandı, hatta göğüs uçları delinerek içlerinden pırlantalarlar süslenmiş altın halkalar geçirilmeye başlandı.” “Uyku Zamanı” Hans Peter Duerr

1890’ların sonunda “Bosom Halkası” kısa zamanda moda oldu ve pahalı Parizyen mücevher dükkanlarında satılmaya başlandı. Bu “Anneux De Sein”ler göğüs uçlarına geçiriliyordu ve bazı kadınlar iki tarafa da takarak güzel bir zincirle birbirlerine bağlarlardı. Bu halkalar göğüs uçlarını büyütmekte ve her zaman için heyecan pozisyonunda tutmaktaydı. Tıp cemiyeti kozmeti prosedürleriyle ilgili olarak şikayetçiydiler çünkü bayan vücudunun geleneksel anlamda amacının reddedilmesi olarak görmekteydiler. “Anatomi & Kader” Stephen Kern.

“Uzun bir süre bu tür acılı bir operasyona yeterli sebep olmadan neden katlanmam gerektiğini anlayamadım. Fakat sonrasında anladım ki birçok kadın aşk adına geçici ağrıyı çekmeye katlanıyorlardı. Gördüm ki göğüs uçlarına halka takanların göğüsleri, takmayanlara göre karşılaştırılamaz şekilde yuvarlak ve daha gelişmişti. Şüphelerim son bulmuştu... sonunda göğüs uçlarımı deldirdim ve yaralar iyileştiğinde halka taktım... göğüs ucunda taşınan halkalarla ilgili olarak şunu söyleyebilirim ki ne rahatsızlık ne de acı veriyorlar. Hatta tam tersine, halkanın hafif okşanması ya da kaydırılması oldukça iç gıdıklayıcı bir his yaratıyor ve bu konuda konuştuğum tüm arkadaşlarım benimle aynı fikirde olduklarını belirttiler.” Londra sosyete yazısı “Vogue” 1890.

Göğüs ucu delme uygulaması Teksas’tan Karankawa kızılderilileri tarafından yapılmaktaydı ve bugün Cezayir Dağlarında yaşayan Kabyle kabilesi tarafından hala uygulanmaktadır. Batıda göğüs ucu deldirme uygulaması, Lenny Kravitz, Jaye Davidson (The Crying Game), Gerry Connely (Komedyen), Tommy Lee (Davulcu Motley Crue – Pamela Stephenson Baywatch’ın kocası) ve Axel Rose (Guns & Roses) gibi birçok ünlünün göğüs uçlarını deldirmesiyle birlikte yeniden yükselişe geçmiştir.

Yasal Uyarı: Bu yazılar dragon tattoo piercing(ilyas Yılmaz) a aittir. Noterden onaylıdır, kopyalanması veya değiştirilmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.