PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dövmecilik ile ilgili belgeler

infilac
05-04-2008, 10:52 PM
slm. bu işi profesiyonel anlamda yapmak için gereken belgeler veya serfitakalar var mı ? bir yerde milli eğitim tarafından dövmeci ustası belgesi verildiğini duydum doğrumu? yardımcı olursanız sevinirim.

infilac
05-08-2008, 01:14 PM
bu konu hakkında bilgisi olan yokmu? arkadaslar dragon yardımcı olursan sevinirim.

Dragon
05-08-2008, 03:31 PM
Merhabalar dövme konusunda Vücut süsleme sanatını geliştirme derneği öncülüğünde Dövme sanatçılarının ortaklaşa çalışmaları sonucunda yönetmelik hazırlanmış ve sağlık bakanlığına verilmiştir.Bu yönetmelik şu anda bakanlıkta onay beklemektedir.Yönetmelik çıktıktan sonra tüm dövmecilerin uyması gereken kurallar olacaktır.Hali hazırda Türkiyede herhangi belge verebilecek bi kurum yoktur.Bazı arkadaşların şurdan belgem var, burdan belge aldım dedikleri sadece safsatadan ibarettir.Bunların herhangi bir geçerliliği yoktur.Yönetmelik olmadan belge nasıl alınabilir kendinize sorun lütfen.Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

ANILDEMIRDAG
08-19-2008, 07:14 AM
Kardeş Şu an bir belge alman gerekmiyor sadece vergi levhası yeterli

posedon633
05-16-2011, 06:38 PM
merhabalr ben bir dövmecinin yanında calışmaya başlamıştım fakat bana 3-4 sene de anca ögrenirsin dedi 1 sene resim çizcen 3 sene suni deriye tavuga yapıcaksın dedi bende o kdar vakit harcayamayacagımdam cıktım. resim becerim ressamlar gibi çizemesemde bir remi gölgelendirmeyi becerebiliyorum bir kaç senem güzel santlar fakültesine girebilmeik için resim çizerek gecti. şimdi makinayı falan her şeyi aldım baya bi süre suni deriyte portakal kabuguna vs calıştım şimdi ufak tefek dövmeler yapıyorum.

konuya gelince calıştım yerde adanım kalfalık ve ustalık belgesi vardı. ruhsattada dövmeci diye yazıyordu.

izmirden bi dövmec ile irtibata gecerek bu durumu sordum. kendileri daha önce 20 kişi toplandık zoraki bi sınava tab tutturup kalfalık ve ustalık belgesi aldık dedi. sen anca dedi bi bujiteri acıp arkada dövme yapabilirsin dedi.