PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dudak işlemi için sorular ve cevaplar

Gamze Saraç
07-04-2009, 10:22 AM
http://img30.imageshack.us/img30/677/dudaki.jpg (http://img30.imageshack.us/i/dudaki.jpg/)

Soru : Dudak için işlemler nelerdir?

Dudak için 7 adım takip edilebilir. İşleme başlamadan önce gerekli evrakları doldurtun, işlem sonrası bakım için olan kağıdı inceleyin, işlem öncesi fotoğraf çekin ve yüzü temizleyin.
Şimdi 1.adım için hazırsınız.

1.Adım : İlgili madde ile dudakları uyuşturun.
Tüm dudak için kullanın. Bu zamanı müşterinizle renk konusunu konuşarak geçirebilirsiniz. Paletinizle(küçük bir tabla üzerinde plastik madde şeklinde kullanılabilir) renkleri karıştırın.

2.Adım : Dudak kalemini çizin.Başlamadan önce müşterinize tüm dudak için bir tercihi olup olmadığını sorun.Çünkü kişi, kendi dudağının doğal rengini de isteyebilir.Dudak yayının pekiştirilip pekiştirilmeyeceğini sorun. Böylece kişinin dudaklarında neyden memnun olmadığını da anlayacaksınız.
Bu soruları önceden sormanız işinizi kolaylaştırır ve dudaklarını birden çok kez boyamanıza gerek kalmaz.Dudak çizgisinin üzerinden çizim yaparken, müşterinin yaslanır pozisyonda olması gerekir, çünkü bu işi kolaylaştırır.Dudak kalemiyle çizim yaparken kalemin ucunun keskin olduğuna emin olun.İnce bir çizgiyi takip etmek daha kolaydır.Koyu renk kalemler dudağı eşitlik için ölçtüğünüzde kolaylık sağlar.

3.Adım : Dudak kaleminizi kontrol edin.
Müşteriye bir el aynası vererek çizdiğiniz şeye bakmasını sağlayın.Bu noktada teknisyenin de müşterinin de çizilenin mükemmel olduğuna dair hemfikir olması gerekir.Son kontrolü ise müşterinin boy aynasından bir adım geri duracağı şekilde yapın.Bunun müşteri için de teknisyen için de ne kadar önemli olduğu ifade edilemez. Aynaya bakmak farklı perspektifler verir.Tüm bu ölçüm ve kontrollerle harcadığınız zaman sonrasında sizi kurtaracak çünkü denemek ve düzeltmekle zaman harcamayacaksınız.

4.Adım : İşaretleyici kalemle çizdiğiniz dudak kalemini pekiştirin.

Koyu bir işaretleyici olduğundan emin ol.Çünkü bu şekilde siz çalışırken bölgeyi sildikçe o işaret kaybolmayacaktır. Çizene kadar onca zaman ve zahmet harcanan çizgiyi kaybetmek istemezsiniz. Rengi implant etmeden önce bu esastır.Yeteri kadar renk implant etmeden tekrar dudağı uyuşturmayın.

5.Adım : Dudak çizgisine renk implant edin.

Dudak etrafını renklendirirken başlangıçta ve bitişte aynı baskıyı kullanın.Deriyi gerin.Dudağın yay kısımlarını germeyin çünkü takip ettiğiniz dudak çizgisinin bozulmasını istemezsiniz.Yay kısmı ustalık isteyen ve zor bir iştir.Müşteriniz uzanıyorken, kafanızda bu konuya dair net görüntüyü yakalayamazsınız.Dikkatli olun.Çizgilerinizi dudağın mükemmel olması için çekmelisiniz.
Rengi verdikten sonra rehberiniz olacak dudak çizgisini kaybetmemek için hafifçe dudağı silin ve çizgi kaybolmayacağı için sonrasında rengi implant etmek zor olmayacaktır.Dudağın üstünden birkaç kez geçtikten sonra müşterinizi doğrultun, bu şekilde ikiniz de dudak kaleminin doğruluğunu test edebilirsiniz.
Müşteriniz, bu kontrolünüzü takdir edecektir.Bu noktada tekrar dudağı uyuşturun.Dudak kanadıkça dudağı silin, eğer silmezseniz renk yeterince verilmeyecektir.

6.Adım : Dudağa rengi doldurmaya başlayın.

Bu durumda, dudak kalemi ile tamamıyla işinizin bitmesi gerekir.Dudağı renklendirme safhasına geçebilirsiniz.
Küçük ve oval döngüler ile yatay olarak birleşebilecekleri şekilde dudak boyunca renklendirme yaparken unutmamanız gereken aynı baskıyı kullanmanızdır. İlk geçişi tamamladıktan sonra tekrar uyuşturun.
Fakat uyuşturmak için artık az zamanınız olacak çünkü dudak şişmeye başlayacak.Artık renk etki etmeyinceye dek dudağı doldurmaya devam edin.Boyamayı bitirdikten sonra atlanmış bazı bölgeler görebilirsiniz.Bu normal.

7.Adım : Müşterinize gösterin.
Siz ve müşteriniz beraber aynaya baktığınız zaman işi beğenmeli ve gülümsemelisiniz.Müşterinize rengin iyileşme aşamasından sonra daha açık ve sade görüneceğini söylemelisiniz.İşinizi bitirdikten sonra yaptığınız işlemin fotoğrafını çekin.

Soru : Dudak kalemi işleminde yardımcı püf noktalar ve ip uçları nelerdir?

İşte bir kaçı :

· Rengi yavaş doldurun, bu şekilde daha iyi tutacaktır.
· Bölgeye aynı baskıyla çalışın.
· Dudak yayı ile başlayıp bitirmeyin böylece o bölgelerde daha koyu renk oluşmaz.
· Prosedür boyunca dudağı sürekli kontrol edin, dudak çizgisine bakın, siz çalışırken dudak çizgisi değişerek size kötü bir sürpriz yapabilir.

Soru : Dudak işleminde teknisyen hataları hakkında müşterilerden gelen genel şikayetler neler?

-Dudağı çok fazla büyüterek doğal görünmemesini sağlamak,
-Dudak yayı kısmının doğru veya natürel görünmemesi, teknisyenin bu işlemi çok yuvarlak, sivri veya yamuk yapması,
-Rengin tutmaması veya rengin çabuk geçmesi,
-Teknisyenin zamanı kötü kullanması, işi acele yapması, boyanın nokta nokta ve dağınık görünmesi.

Soru : Dudak kalemi ve bütün dudak işlemi ne kadar zaman alıyor?

Her teknisyenin farklı bir çalışma stili vardır, farklı vuruşlarla, farklı makina ve iğnelerle çalışırlar. Yaptığınız her işlemin sonucuna baktığınız zaman, yaptığınız işin düzeyini ve makinanızın performansını hissedersiniz.Bu şekilde işinizi doğru yapmak için ne tür bir vuruş baskısında daha iyi performans aldığınızı da görürsünüz.Eğer daha önce çok fazla dudak işlemi yapmadıysanız, her yaptığınız işlem için kullanılan vuruş baskısıyla ne kadar sürdüğünü, rengin ortaya çıktığını ve rengin düzeltilişinin notlarını alın.Bu size işlemi gerçekleştireceğiniz zaman yardımcı olacaktır.Dudaklar,siz üzerinde çalışırken şişecektir ve zamanınız kısıtlıdır.Renk, dudakta seyrek tutmuş olabilir, bu durum bu aşama için normaldir.

Soru : Dudaklarda migrasyona sık rastlanır mı?

Daha önce görülmüş bir durumdur fakat çok sık değildir. Dudaklardaki migrasyon bazen,dudakların uzantısındaki buruşukluğa rengi implant ettiğinizde ve teknisyen çok yavaş çalışıp aynı alan üzerinde tekrar tekrar ve sert vuruş hızıyla çalıştığı için gerçekleşebilir.
Yani, dudak köşelerinde çok fazla çalışmamalısınız çünkü hassas bölgelerdir ve migrasyona neden olabilir.Makinanızı bir noktaya doğru tutun ve rengi öyle verin.Bir noktada çok uzun süre kalmayın.Dudakları dolduracaksanız önce dudak kalemini tamamlayın ve doğru yapıp yapmadığınıza bakın.Bu şekilde geriye dönmeniz için ve dudağı doldurduktan sonra rotuş yapmanıza gerek kalmaz.

Soru : Dudak işlemi için masada bulunması gerekenler neler?

Bu işlem için ekstra birşeye ihtiyaç yok, bir kaç dudak kalemi mesela ; koyu bir kalemle dudak çizgisini çekin.Müşterinize gösterin.Bir işaretleyici ile tekrar üstünden geçin ve sonrasında çizimi yapmış oluyorsunuz.

Soru : Dudak kalemini çekmekte ve dudağı doldurmakta en zor bölüm nedir?

Dudak kalemini doğru çekmek yani dudak çizgisine otutturmak çok önemlidir.Deriyi gerdiğinizde derinin biçimini bozmamaya dikkat edin, dudak yayı kısmında dudağı pek germeyin, müşteri uzanırken farklı açıdan görürsünüz ve prosedür sırasında müşterinizin bir kaç kez oturmasını sağlayarak gerekli kontrolleri yapabilirsiniz.

Soru : Rengi kişinin doğal dudak çizgisinin dışından verebilir misiniz?

Evet, dudak kalemini, orjinal dudak çizgisinin dışından çekebilirsiniz.Bu durum, gerçekten makyaj uzmanlığının ortaya çıktığı bir durumdur.Hem doğal bir görünüm yakalamalı hem de müşterinin talebini karşılamalısınız.Dudak çizgisinin çok dışından boyamak doğal durmayacaktır.

Soru : Dudakları daha kalın ve dudak yayı olmayan kişilerde dudak yayı yapıyor musunuz?

Bu gerçekten müşterinin ne istediği ile alakalı bi durum.İhtiyacı olmadığı halde dudaklarını kalınlaştırmak ve dolgunlaştırmak isteyen müşteriler olabilir.Dudaklarını işlem sonrasında gösteren müşterinin, sizin içinize sinmeyen bir şeyi taşımasını istemezsiniz.Küçük dudaklı birine, büyük dudak veremezsiniz. Sadece daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz.Küçük dudaklı birine yapılabilecek en mantıklı işlem, hoş ve dolu biçimlendirilmiş dudaklar, ve aynı şekilde güzel görünen bir dudak yayıdır.Aynı şekilde dudaklarını küçültmek isteyen müşteriler de olabiliyor.Bu şekilde orjinal dudak çizgisinin gerisinden çalışmanız gerekiyor.
Eğer dudak kalemi için pratik yapmak isterseniz, önce arkadaşlarınızın ve akrabalarınızın üzerinde çalışabilirsiniz.Çünkü bu şekilde farklı dudak yapıları ve şekilleri üzerinde çalışmış olursunuz.

Soru : Dudakları dolgunlaştırma işleminden önce mi sonra mı dudak kalemi çekilmeli?

Dudaklar kalınlaştırılmadan kalemi çekmek daha mantıklı çünkü sonrasında dudaklar küçülebilir ve doğal şekline dönebilir.Bu yolla eğer müşteri dudaklarını dolgunlaştırdıysa, orjinal büyüklüğüne döndüğü zaman dudak doğal görünür. Dudak çizgisinin çok dışında çizgilerden daha kötü bir şey yoktur.Bunu kişinin suratına söylemelisiniz.Doğal görünmüyorsa bunu bilmek zorunda.Dudaklarını dolgunlaştırmış bir insana dudak kalemi çekerken, dudağı çok fazla büyütmemeye dikkat edin çünkü söylediğimiz gibi dudak orjinal haline döndüğünde bu durum problem teşkil edebilir.

Soru : Eğer bir doktor dudakları uyuşturduysa takip edilecek adımlar nedir?

Eğer beraber çalıştığınız lisanslı bir doktor uyuşturma işlemini yaptıysa, hoş, düzgün ve güzel dudak çizgisi için takip edilecek bazı adımlar :

1.Adım : Müşterinize işaretlediğiniz dudaklarını gösterin.Kullanacağınız renk hakkında konuşun.

2.Adım : Dudak kalemini çizin.

3.Adım : Kalemle dudak çizgisinin üzerinden işaretleyin ve siz işleme hazır olana kadar çizginin kaybolmamasını sağlayın.

4.Adım : Müşteri dudaklarının uyuşturulması için hazırdır.

5.Adım : Dudaklar şişse bile çalışmaya hazırsınız çünkü takip edeceğiniz bir çizgi var.

Soru : Müşteriye dudaklarını işleme sokacağınızı göstereceğiniz belli başlı bölgeler var mı?

Farklı bir işlem için gelen müşterilere, genelde dudaklarını dolgunlaştırarak güzelleştirileceği söylenir.Dudak kalemini çektiğiniz zaman, bu müşterilerinize işlemin sonucu hakkında önceden fikir verir.Örnek olarak :

-Dudak kalemini dudak çizgisinin dışından çekerek büyük görünmesini saplayın & orjinal dudak çizgisinin gerisinden çekerek küçük görünmesini sağlayın.

-Dudak yayını, müşterinin isteyebileceğine göre şekillendirin.

-Eğer dudak yayı yoksa, dudak yayı yapın.

-Üst dudak ve alt dudağı dengede tutun.

-Düzgün olmayan dudakları düzeltin.

-Renklendirmek için doğal ve müşteri talebine göre renkler kullanın.