Orijinalini görmek için tıklayınız : kalıcı dövme ve alerji
kayra
03-13-2009, 10:36 AM
Meraba. Ben kalıcı dövme yaptırmak istiyorum ama alerji yapmasından korkuyorum. Basta penisilin olmak üzere pek çok seye alerjim var. Bir kez geçici dövme yaptırdım feci sekilde alerji oldum. Bir cildiye uzmanına danıstım kalıcı dövmeyle ilgili "kalıcı dövme yaptırmak istiyorum alerji yapmaz diyorlar "diye o da "sana yaparsa" dedi :) Valla yaklasık 8-9 yıldır bugünü bekliyorum ama korkuyorum açıkçası. Kalıcı dövmenin alerji yapma ihtimali var mıdır? Varsa bunu anlamak için bir tahlil, test falan yapılabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Simdiden çok teekkürler.
Gamze Saraç
03-15-2009, 04:11 PM
Meraba. Ben kalıcı dövme yaptırmak istiyorum ama alerji yapmasından korkuyorum. Basta penisilin olmak üzere pek çok seye alerjim var. Bir kez geçici dövme yaptırdım feci sekilde alerji oldum. Bir cildiye uzmanına danıstım kalıcı dövmeyle ilgili "kalıcı dövme yaptırmak istiyorum alerji yapmaz diyorlar "diye o da "sana yaparsa" dedi :) Valla yaklasık 8-9 yıldır bugünü bekliyorum ama korkuyorum açıkçası. Kalıcı dövmenin alerji yapma ihtimali var mıdır? Varsa bunu anlamak için bir tahlil, test falan yapılabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Simdiden çok teekkürler.
Selam. Bahsettiğin konu hakkında şunu söyleyebilirim ki geçici dövmelerin yapımında kullanılan boyaların içeriğinde kına taşı, peridrol ve bazı kimyasal maddeler kullnılıyor oysa gerçek dövme yapılırken kullanılan onaylı ve kaliteli boyalarda doğal pigmentler kullanılarak hazırlanıyo.. Bu sebepten geçici dövmede alerji olma ihtimalin çok yüksekkken kalıcı dövmede bu ihtimal oldukça düşük.
alerjik bünyelerin %97 sinde herhangi bir tepkime görmememize karşın yine de sen bir gün gelirsin vücudunun herhangi bir yerinde küçük bir denme yapar sonuçlarına bakarız. sonuç temiz oldugunda için rahat bir şekilde yaptırabilir hayaline kavuşabilirsin :)))
bize sitemizdeki iletişim bilgilerinden ulaşabilir sorularınız için cevap alabilirsiniz..
www.bodydragon.com
kayra
03-15-2009, 07:13 PM
Selam. Bahsettiğin konu hakkında şunu söyleyebilirim ki geçici dövmelerin yapımında kullanılan boyaların içeriğinde kına taşı, peridrol ve bazı kimyasal maddeler kullnılıyor oysa gerçek dövme yapılırken kullanılan onaylı ve kaliteli boyalarda doğal pigmentler kullanılarak hazırlanıyo.. Bu sebepten geçici dövmede alerji olma ihtimalin çok yüksekkken kalıcı dövmede bu ihtimal oldukça düşük.
alerjik bünyelerin %97 sinde herhangi bir tepkime görmememize karşın yine de sen bir gün gelirsin vücudunun herhangi bir yerinde küçük bir denme yapar sonuçlarına bakarız. sonuç temiz oldugunda için rahat bir şekilde yaptırabilir hayaline kavuşabilirsin :)))
bize sitemizdeki iletişim bilgilerinden ulaşabilir sorularınız için cevap alabilirsiniz..
www.bodydragon.com
ilginize teşekkürler.deneyelim bakalım.
bedel07
06-07-2010, 08:14 AM
benimde aynı sekilde alarjik bir vücud um var daha önce geçici bir dövme yatırmıstım ve alarji olup vücud umun her yeri kabarmıstı. simdi kalıcı bir dövme yaptırmak istiyorum .geçen gün cildiye doktoruna gittim ve alarji olmam durumunda neler olabileceğini sordum en kötü ihtimalde gırtlağın siser ve nefes alamayıp ölürsün dedi ama bu durumda alerji yi önleyen bazi iğneler olduğunu ve o anda yapılırsa birsey olmadan bu alerjiyi atlata bileceğimi soğledi dövme atölyelerinde bu tarz da iğneler varmı bilmiyorum bilgisi olan varsa söylerlerse çok memnun olurum.:)
Dragon
06-17-2010, 11:40 PM
Merhaba
Geçici dövmede yaşadığınız alerji problemlerini gerçek dövmede yaşamanız mümkün değil. Kına, alman taşı,oksijenli su ile yapılan geçici dövme karışımını nasıl dövme boyaları ile kıyaslayalım. Dövme boyaları ileri teknoloji ile organik pigmentlerden yapılır.Dövme boyalarının alerji yapma olasılığı çok düşüktür. Bu oran 100 binde 1 bile değildir.
Hiç bir dövmecide alerjik reaksiyonlara karşı ilaçlar bulunmaz. Bu tür durumlarda bizlerin müdahele etmesi zaten mümkün değildir. Son olarak 15 yıl içinde gördüğüm alerjik vaka sayısı sadece 2 dir. Alerjik vücut deriniz var ise lütfen doktorunuza danışınız. Size en doğru ve detaylı bilgiyi cilt doktorunuz verecektir.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.