Orijinalini görmek için tıklayınız : SiLiNEBiLiR KALICI DöVME
Gamze Saraç
02-03-2009, 11:07 AM
Amerikalı Bilim Adamları, Lazerle Kolayca Silinebilen Kalıcı Dövme Geliştirdiklerini Belirttiler.
Eskiden kalıcı dövmeleri silmek için 12 seanslık bir tedavi gerektiriyordu. Ve başarı yüzdesi tartışılırdı.Yeni yöntem sayesinde ise istenmeyen veya hatalı olan dövmeden rahat ve kısa sürede kurtulmak mümkün.
Yeni yöntemle dövme yaparken boya, mikroskobik polimer kapsüller içinde deri altına enjekte ediliyor. Kapsüller hasar görmedikçe dövme rengini koruyor. Kişi dövmeyi sildirmek istediğinde ise polimer kapsüller lazer ışınları aracılığıyla patlatılıyor. Cilt altında yayılan boya bir süre sonra doğal yollarla vücuttan atılıyor ve dövmenin izi kalmıyor.
Ancak şimdilik yaygınlaşması için biraz beklemek gerekecek.
powertattoo
02-04-2009, 10:19 PM
boyanın kan ile karışması daha da zarar verecek türden:confused:
Dragon
02-04-2009, 10:47 PM
Bu boya bildiğin dövme boyası gibi değildir geliştirilmiş.Şu önyargılarınızdan biran önce kurtulun bence:)Beklemek gerek değilmi?
yaman
02-22-2009, 10:27 PM
beklememek gerek bence, tamamen kolayca silinebilir olduktan sonra kalıcı olmasının bi anlamı yok... Bunların yaygınlaşması uzun vadede belki dövme yaptıranların sayısını arttırır ama kalitesini düşüreceğine inanıyorum ben... Önüne gelen nasıl olsa silinir diye hiç araştırmadan dövme yaptırmaya başlarsa hiç şaşırmam... Sterilizasyona ve çizim kalitesine gösterilen önemin azalmasını saymıyorum bile...
Gamze Saraç
02-23-2009, 08:20 AM
beklememek gerek bence, tamamen kolayca silinebilir olduktan sonra kalıcı olmasının bi anlamı yok... Bunların yaygınlaşması uzun vadede belki dövme yaptıranların sayısını arttırır ama kalitesini düşüreceğine inanıyorum ben... Önüne gelen nasıl olsa silinir diye hiç araştırmadan dövme yaptırmaya başlarsa hiç şaşırmam... Sterilizasyona ve çizim kalitesine gösterilen önemin azalmasını saymıyorum bile...
O konuda da bi zahmet dövme yaptırcak olanlar biraz aklını kullanırlarsa artık; 3 kuruş az veriyim die bilmedikleri abuk sabuk insanlara gitmezlerse bana dövme yap diye , hiçbişi olmaz rahat ol ;)
Zaten asıl sorun insanların paralarını,
güzel olan vücutlarını en muhteşem şekilde süslemeye harcamak yerine,
ancak bozuk olan bir dövmeyi düzeltmek için vermeye kıyabilmeleri..
İşte bunun için bu zamanda hala iyi bir dövmeciden çok iyi bir lazer merkezi arar hale geldiler...
Ama yok illa gidicem ben, bu devirde böyle iyi sanatçılar varken ben yine de ilkelliğin sınırlarını zorlıycam derlerse de
e artık o da onların bileceği iş ne diyelim ;) :D
yaman
02-23-2009, 07:22 PM
doğru söze ne denir!...:D
hocam 3 yıl vücutta kalıp sonradan silinen bi boya hakkında bir sürü söylenti war şu an arkadaşlarla onu tartışıyoruzsizin bu konu hakkında b,ir bilginiz war mı?
Gamze Saraç
03-09-2009, 09:22 AM
hocam 3 yıl vücutta kalıp sonradan silinen bi boya hakkında bir sürü söylenti war şu an arkadaşlarla onu tartışıyoruzsizin bu konu hakkında b,ir bilginiz war mı?
YUKARIDAKİ MAKALE DIŞINDA ŞU ANA KADAR ELİMİZE ULAŞMIŞ KESİN HİÇBİR HABER BULUNMAMAKTADIR .. O YÜZDEN ŞİMDİLİK BUNLAR SADECE KULAKTAN KULAĞA DOLANAN GERÇEKDIŞI BİLGİLERDİR..
ANCAK DÖVME SANATIYLA İLGİLİ TÜM GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ.. BU KONUDA YAPILAN DENEYLERİN OLUMLU SONUÇ VERMESİYLE ÇIKACAK TÜM ÜRÜNLER HAKKINDA BİLGİYİ SİTEMİZDEN SICAĞI SICAĞINA ÖĞRENEBİLECEKSİNİZ ENDİŞENİZ OLMASIN ;)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.